Blog

To βασικό κλειδί της επιτυχίας…

To βασικό κλειδί της επιτυχίας…

Όπως είδατε στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν πάρα πολλές οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας ιστοσελίδα στα Αγγλικά και να έχετε έσοδα από αυτήν. Μπορεί όμως να αναρωτηθείτε, αν όλα είναι τόσο εύκολα, τότε ο οποιοσδήποτε θα ακολουθούσε αυτά τα απλά βήματα και θα έβγαζε χρήματα από το internet. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί κάποιος να ακολουθήσει όλα τα βήματα που αναφέρονται εδώ και να μην πετύχει τα έσοδα που προσδοκά.

Ποιο είναι λοιπόν το βασικό κλειδί για να πετύχει κάποιος σε αυτήν την δουλειά; Το κλειδί της επιτυχίας είναι η Ποιότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Αν η ιστοσελίδα που θα δημιουργήσετε δεν έχει ποιοτικό περιεχόμενο, τότε το πολύ πολύ να έχετε κάποια έσοδα από το Adsense επειδή κάποιος επισκέφτηκε την ιστοσελίδα σας και χρησιμοποίησε μία ωραία διαφήμιση που είδε για να απομακρυνθεί γρήγορα από αυτή!

Ποιοτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σημαίνει:

– Περιεχόμενο που να προκαλεί εύκολα το ενδιαφέρον του επισκέπτη

– Ελκυστική εμφάνιση της ιστοσελίδας

– Άρθρα που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέρονται του κοινού που έχουμε στοχεύσει μέσω της ιστοσελίδας μας

– Καινοτομία στο γραπτό περιεχόμενο ή τουλάχιστον στον τρόπο εμφάνισής του

– Διαφοροποίηση από τις ανταγωνιστικές ιστοσελίδες

– Πολύπλευρη κάλυψη του βασικού θέματος της ιστοσελίδας

Πως όμως διασφαλίζεται η ποιότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας;

α. Ποτέ δεν γράφουμε ένα άρθρο για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτά που γράφουμε ευσταθούν. Προσέχουμε πάρα πολύ αυτά που παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας, είτε είναι πληροφορίες γύρω από κάποιο θέμα, είτε είναι προτεινόμενα προϊόντα. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε στην επιλογή θέματος να επιλέξετε ένα θέμα που απασχολεί και εσάς προσωπικά και έχετε κάποιες βασικές γνώσεις γύρω από αυτό. Μία καλή αναζήτηση στο Google γύρω από το θέμα που θέλετε να γράψετε είναι πάντα πολύ χρήσιμη. Είναι πάρα πολύ καλό το εργαλείο plr-packs το οποίο περιέχει 200.000 άρθρα γύρω από 650 θέματα από το οποίο μπορείτε να πάρετε ιδέες για τα άρθρα που θα βάλετε στο δικό σας site, αλλά πρέπει να επεξεργαστείτε καλά τα άρθρα που διαβάζετε μέσα από το εργαλείο αυτό, και γενικότερα στο internet, ώστε να φτιάξετε για το site σας όσο πιο ποιοτικά μπορείτε.

β. Εδώ χρειάζεται και η προσωπική δημιουργική σκέψη του καθενός. Στην εργασία αυτή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός. Κανένας δεν θα μας πει τι ακριβώς να γράψουμε και πως να το γράψουμε. Μέσω της δικής μας ιστοσελίδας δίνουμε τις γενικές κατευθύνσεις. Ο καθένας όμως πρέπει μόνος του να οργανώσει το μενού της ιστοσελίδας του βάσει του περιεχομένου της. Ο καθένας πρέπει μόνος του να γράψει τα άρθρα στην ιστοσελίδα του. Αυτό που χρειάζεται είναι να προσπαθεί ο καθένας μέσα από την ιστοσελίδα του να καινοτομεί σε κάποιο πεδίο. Δηλαδή να ανακαλύπτει κάποιες πτυχές ενός θέματος που ίσως δεν τις έχουν αγγίξει άλλοι. Να αναφέρει πράγματα που θα είναι ενδιαφέροντα στο κοινό το οποίο απευθύνεται. Για να τα καταφέρει κάποιος αυτά, καλό είναι να κάνει καλή έρευνα πάνω στα υπάρχοντα sites με το αντίστοιχο θέμα που θέλει να χρησιμοποιήσει για την ιστοσελίδα του και να εντοπίσει κάποια σημεία στα sites αυτά στα οποία θα μποροόυσε να διαφοροποιηθεί και να προσφέρει κάτι καλύτερο ποιοτικά.

γ. Καλό είναι να αποφεύγονται επιστημονικοί όροι αλλά να επιλέγονται θέματα ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Αν προσπαθήσει κάποιος να εξειδικεύσει μέσα στην ιστοσελίδα του επιστημονικές απόψεις, χωρίς να είναι ειδικός, τότε υπάρχουν πιθανότητες να κατηγορηθεί για αυτά που γράφει.

δ. Ο βασικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας πρέπει να είναι προσεγμένος και να εφαρμόζεται πάντα ο κανόνας της συμμετρίας. Για παράδειγμα στο WordPress μπορείτε να βρείτε χιλιάδες σχεδιασμούς δωρεάν (free wordpress themes) Εσείς πρέπει να επιλέξετε τον σχεδιασμό που ταιριάζει καλύτερα στην ιστοσελίδα σας. Ίσως χρειαστεί ακόμα να κάνετε αλλαγές πάνω στο σχεδιασμό που θα βρείτε. Μπορείτε μέσω του www.fiverr.com να βρείτε κάποιον που κάνει edit wordpress themes (με 5 μόνο δολλάρια) και να του δώσετε αναλυτικές οδηγίες ώστε να φτιάξει τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας όπως τον επιθυμείτε εσείς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ιστοσελίδα σας να είναι και να φαίνεται Ποιοτική

ε. Καλό είναι να επισκέπτεστε τακτικά forums σχετικά με το θέμα σας και να δείτε ποια είναι τα ερωτήματα που έχει ο κόσμος γύρω από το θέμα σας, ποια είναι τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζονται γύρω από το πεδίο που καλύπτει η ιστοσελίδα σας. Μέσω της ιστοσελίδας σας καλό είναι να φιλοξενείτε άρθρα που θα έχουν σχέση με τα πραγματικά ενδιαφέροντα του κοινού στο οποίο απευθύνεστε τα οποία μπορείτε να τα εντοπίσετε είτε από forums, είτε από γενικότερη έρευνα στο internet.

στ. Όσο αφορά τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε, καλό είναι να κάνετε προσωπική έρευνα πάνω σε αυτά πριν τα βάλετε στο site σας. Την πιο αντικειμενική άποψη για ένα προϊόν μπορείτε να την έχετε εφόσον εσείς οι ίδιοι έχετε αγοράσει το προϊόν και το έχετε δοκιμάσει. Αυτή είναι η πιο ιδανική διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί πριν προωθήσετε οποιοδήποτε προϊόν. Όμως επειδή δεν είναι εφικτό να αγοράζετε όλα τα προϊόντα πριν τα προωθήσετε, υπάρχουν τρόποι να ελέγχετε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα του προϊόντος χωρίς να το αγοράσετε.  Όσο αφορά το Amazon,το Ebay και το CJ οι ίδιες οι εταιρείες διαθέτουν πολιτικές που διασφαλίζουν τα προϊόντα που πωλούνται εκεί έτσι ώστε αν για κάποια προϊόντα γίνουν παράπονα από πελάτες, τότε αναλαμβάνουν οι ίδιες οι εταιρείες και διακόπτουν την σχέση τους με αυτούς τους εμπόρους, οπότε σχεδόν άφοβα μπορείτε να προωθείτε προϊόντα από αυτές τις εταιρείες. Προσοχή θέλει κυρίως το Clickbank, το Payspree και το Paydotcom. Εκεί συνήθως οι εταιρείες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και δεν υπάρχουν τόσο καλές πολιτικές ελέγχου των προϊόντων. Καλό είναι πριν προωθήσετε προϊόντα από αυτές τις εταιρείες να κάνετε πολύ καλή έρευνα στο Google για τις απόψεις ανθρώπων που αγόρασαν τα προϊόντα αυτά