Blog

Βήμα 5ο – Επιλογή προϊόντων για προώθηση

       Όπως αναφέραμε και σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας μας, μέσω του affiliate marketing μπορούμε να προωθήσουμε σχεδόν τα πάντα. Οι εταιρείες που πουλάνε τα προϊόντα που προωθούμε έχουν την έδρα τους σε διάφορες χώρες του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που αναφέρουμε συχνά ότι η εργασία αυτή πρόκειται για εργασία στο εξωτερικό από την Ελλάδα. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως και οι πελάτες των προϊόντων που προωθούμε βρίσκονται στο εξωτερικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν αυτές οι εταιρείες είναι η  μεγάλη αξιοπιστία τους και η υπευθυνότητα στις συναλλαγές τους, πράγμα που διευκολύνει πολύ την συνεργασία μας με αυτές. Για τα προϊόντα που θα προωθήσουμε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής:

– Να έχουν άμεση σχέση με το ευρύτερο περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας

– Οι τίτλοι των προϊόντων να έχουν πάνω από 1000  αναζητήσεις το μήνα στο google, πράγμα που φαίνεται από το adwords.google.com –> Αναφορά και εργαλεία –> Εργαλείο λέξεων κλειδιών (τοποθεσείες όλες – γλώσσες όλες)

– Κάνοντας αναζήτηση στην μπάρα του Google γράφοντας allintitle:”ονομα προϊόντος”, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα απότελέσματα. Πράγμα που σημαίνει ότι λίγοι είναι αυτοί που έχουν γράψει άρθρα στο internet για τα προϊόντα αυτά, δηλαδή δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων.

– Κάνοντας search στο Google με τις λέξεις: “όνομα προϊόντος scam” να δούμε αν υπάρχουν αναφορές που χαρακτηρίζουν το προϊόν scam δηλαδή πολύ χαμηλής ποιότητας, και φυσικά να αποφύγουμε την προώθηση αν βρούμε τέτοια αποτελέσματα. Το forum www.scam.com μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά για να εντοπίσουμε scam προϊόντα.

– Να δούμε από τις αντίστοιχες ενδείξεις του κάθε site αν το προϊόν «πουλάει» ή όχι π.χ. «gravity» στο Clickbank.

– Να ελέχξουμε μέσω του adwords keyword tool, ότι οι χρήστες ψάχνουν για να αγοράσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Δηλαδή, στην μπάρα αναζήτησης του εργαλείου του Adwords, βάζουμε τις λέξεις “buy όνομα προϊόντος”, “sale όνομα προϊόντος” κτλ. Αν δούμε ότι υπάρχουν πάνω από 500 αναζητήσεις το μήνα για ένα συγκεκριμένο προϊόν, τότε σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο προϊόν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για την κατηγορία των προϊόντων που θέλουμε να προωθήσουμε. Για παράδειγμα αν φτιάξουμε μία ιστοσελίδα για να προωθήσουμε laptops, κάνουμε έρευνα για να δούμε πόσες αναζητήσεις το μήνα έχουν οι φράσεις “buy laptop”, “where to find cheap laptops”, “low-price laptops”, “laptops sale” κτλ. Όταν δούμε ότι αυτές οι φράσεις έχουν αρκετές αναζητήσεις το μήνα, αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία αυτή των προϊόντων που έχουμε επιλέξει να προωθήσουμε, έχει ζήτηση στο διαδίκτυο.

       Για να βρούμε προϊόντα για προώθηση, είτε επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του προϊόντος και βρίσκουμε την ένδειξη “Affiliates” ή “Become an affiliate” ή “Partners” η οποία βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας του προϊόντος (πχ. www.booking.com), είτε  επισκεπτόμαστε τις ιστοσελίδες που διαχειρίζονται μαζικά affiliate programs διαφόρων εταιρειών (π.χ. www.cj.com ).

       Εδώ παρουσιάζουμε τις ιστοσελίδες που μπορείτε να επισκεφτείτε για να βρείτε προϊόντα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους προσφέρουν προμήθεια σε αυτούς που τα προωθούν (affiliate programs) Από τις ιστοσελίδες αυτές μπορείτε να διαλέξετε προϊόντα που είναι κατάλληλα για προώθηση ανάλογα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Η εγγραφή στις ιστοσελίδες αυτές εννοείται πως είναι δώρεάν!

Εφόσον δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας στα Ελληνικά, τα πιο μεγάλα ελληνικά Affiliate Networks  όπου μπορείτε να βρείτε εταιρείες για να προωθήσετε είναι τα Linkwise, Clickbanner και Forestview. Οι πιο μεγάλες εταιρείες όπως το www.e-shop.gr, www.skroutz.gr παρέχουν affiliate προγραμματα, και μπορείτε να τις προωθήσετε επικολλώντας  κάποιον κώδικα στο site σας που θα βρείτε από τα Affiliate Networks. Φυσικά, εάν δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά και αποκτήσετε καλή επισκεψιμότητα, για πολλούς και διάφορους ευνόητους ή μη λόγους, τα προσδωκόμενα έσοδά σας θα είναι πολύ μεγαλύτερα από μία ιστοσελίδα στα Ελληνικά.

Εδώ παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα Affiliate Networks παγκοσμίως

Paydotcom

           Ξεκινώντας, αναφέρουμε το Paydotcom.   Στο site αυτό συμμετέχουν 600.000 affiliates, δηλαδή μεσαζοντες, και υπάρχουν 75.000 προϊόντα για να διαλέξετε ποιο θα προωθήσετε! Μπαίνοντας στο site επιλέγετε «become an affiliate» εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία στην φόρμα και αφού δημιουργήσετε λογαριασμό, κάνετε login, έπειτα επιλέγετε από το μενού «promote products» και έπειτα «from marketplace» Στην οθόνη που θα εμφανιστεί βάζετε στα keywords το θέμα που θέλετε να έχουν τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε (π.χ. learn photoshop). Σε κάθε προϊόν εμφανίζονται πληροφορίες και ένα νούμερο APS. Όσο μεγαλύτερος αριθμός είναι αυτός, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει πολλές πωλήσεις. Δεν είναι ο αριθμός των πωλήσεων, απλά δείκτης του Paydotcom που δείχνει αν το προϊόν αυτό είναι εμπορεύσιμο ή όχι. Εννοείται ότι καλύτερα να επιλέξουμε προϊόντα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο APS. Επιλέγουμε “visit salespage” για να δούμε αν το προϊόν έχει άμεση σχέση με την ιστοσελίδα μας. Αφού αποφασίσουμε ποιο προϊόν θα προωθήσουμε, επιλέγουμε “promote” . Έπειτα μεταβαίνουμε σε μία σελίδα όπου εμφανίζεται το affiliate link, δηλαδή το link που έχει μέσα κωδικοποιημένα τα στοιχεία μας και πρέπει να το  προωθήσουμε ώστε όταν ο πελάτης κάνει κλικ και αγοράσει το προϊόν μέσω του link μας, τότε εμείς παίρνουμε την ανάλογη προμήθεια. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και images και banners. Για να εμφανίζονται αυτά στην ιστοσελίδα μας κάνουμε copy τον κώδικα που βρίσκεται κάτω από το banner που θέλουμε, που συνήθως ξεκινάει κάπως έτσι <a href… Αυτός είναι ένας κώδικας html (script)  που όταν τον κάνουμε paste  στην ιστοσελίδα μας στη θέση που θέλουμε τότε εκεί εμφανίζεται το αντίστοιχο banner.

       Επισημαίνεται ότι στο σημείο που θα γίνει η επικόλληση του κώδικα, θα έχει προβλεφθεί και η “ανάγνωσή” του , δηλαδή η μετατροπή του από κώδικα σε image ή banner. Πιο συγκεκριμένα, στο WordPress, όταν γράφουμε ένα άρθρο και θέλουμε να επικολλήσουμε έναν κώδικα σε ένα σημείο του άρθρου μας, ώστε εκεί να εμφανιστεί το banner ή η εικόνα που θα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του προϊόντος, τότε πρέπει να επιλέξουμε πρώτα την ένδειξη “HTML” που εμφανίζεται παντα δεξιά στο μενού επιλογών και έπειτα να ορίσουμε το σημείο που θέλουμε να μπει ο κώδικας. Όσο αφορά το Weebly, πρέπει πρώτα να βάλουμε ένα “custom html” στο σημείο που θέλουμε να εμφανιστεί το banner, και μέσα στο “custom html” κάνουμε επικόλληση του κώδικα. Ο κώδικας θα διαβαστεί από το Weebly και στο σημείο εκείνο θα εμφανιστεί το διαφημιστικό banner του προϊόντος που θέλουμε.  Εννοείται ότι ο κώδικας αυτός έχει ενσωματωμένα τα στοιχεία μας και αν κάνει κάποιος κλικ στο banner ή στην εικόνα, τότε ανοίγει η ιστοσελίδα του προϊόντος, και έχει καταγραφεί οτι αν γίνει αγορά, ο δικαιούχος της προμήθειας είμαστε εμείς.

       Βασικό θέμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όταν γράφουμε ένα άρθρο και θέλουμε να παραπέμψουμε τον αναγνώστη του άρθρου μας στο affiliate link, δεν γράφουμε για παράδειγμα “for more info about this product click : http://paydotcom.net/?affiliate=793919 επειδή είναι αντιαισθητικό να εμφανίζεται μεγάλο link στο άρθρο μας. Αυτό που κάνουμε είναι να γράψουμε «for more info click here» και επιλέγουμε την λέξη here, έπειτα επιλέγουμε το εικονίδιο αυτό:  που βρίσκεται στο μενού επιλογών. Επιλέγοντας το εικονίδιο αυτό, εμφανίζεται ένα καινούργιο πεδίο όπου εισάγουμε το affiliate link μας δηλαδή το http://paydotcom.net/?affiliate=793919 και αυτό που πετυχαίνουμε είναι το εξής. Όταν κάνει κλικ ο αναγνώστης στην λέξη “here”, τότε μεταφέρεται αυτόματα στην ιστοσελίδα του προϊόντος μέσω του affiliate link μας χωρίς όμως να έχει δει στο κείμενο το affiliate link παρά μόνο την λέξη “here”.

Amazon

       Το 5ο σε επισκεψιμότητα site στην Αμερική! Υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια affiliates (!) στο Αmazon, το οποίο εμπορεύεται πολλά εκατομμύρια προϊόντα, από  το Site αυτό μπορείτε να προωθήσετε κάθε είδους προϊόν. Για να εγγραφείτε κατευθυνθείτε στο www.amazon.com και επιλέξτε από το μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας «Become an affiliate» Για να γίνει κάποιος μέλος στο affiliate program του Amazon κανονικά θα πρέπει να έχει ιστοσελίδα, όμως δέχονται και ως ιστοσελίδα την  profile page στο Facebook ή στο Tweeter που πρέπει να συμπληρώσετε στο πεδίο “webpage” που βρίσκεται στην αίτηση. Αφού μας δεχτούν την αίτησή μας και κάνουμε login με τον κωδικό μας, τότε στην μπάρα “search for a product” βάζουμε τις λέξεις κλειδιά που μας αφορούν. Επιλέγουμε “get link” και παίρνουμε τα affiliate links που πρέπει να προωθήσουμε.  Εναλλακτικά το affiliate link μας στο amazon είναι το http://www.amazon.com/dp/ASIN/?tag=your_Associates_ID όπου ASIN είναι ο κωδικός του προϊόντος ASIN ή ISBN που εμφανίζεται στην κύρια σελίδα του προϊόντος και το “our_Associates_ID” είναι το προσωπικό μας Associates ID που μας έδωσε το Amazon όταν ενέκρινε την αίτησή μας. Στην αρχική όμως σελίδα του Αmazon μπορούμε να κάνουμε search by rating και by bestselling . Αυτά μας δείχνουν καλύτερη εικόνα των προϊόντων του θέματος που αναζητούμε. Search by rating σημαίνει αναζήτηση με βάση τη βαθμολογία που έχουν δώσει οι πελάτες για το προϊόν αυτό και “search” by bestselling σημαίνει αναζήτηση με βάση το σύνολο των πωλήσεων του προϊόντος. Και τα δύο είναι σημαντικά στοιχεία για τις προοπτικές πώλησης του κάθε προϊόντως. Αφού έχουμε επιλέξει το θέμα για την ιστοσελίδα μας καλό θα είναι να διαλέξουμε προϊόντα από το Αmazon για να προωθήσουμε καθώς προσδίδουν και κύρος στην ιστοσελίδα μας, αφού το Αmazon θεωρείται ίσως από τις πιο σοβαρές ιστοσελίδες παγκοσμίως. Τα προϊόντα του Amazon έχουν δικαίωμα οι αγοραστές τους να τα βαθμολογούν με άριστα τα πέντε αστέρια. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε προϊόντα σχετικά με το θέμα της ιστοσελίδας μας που να έχουν τουλάχιστον 4-5 βαθμολογίες πάνω από 3 αστέρια. Πράγμα που σημαίνει ότι το προϊόν λογικά θα είναι καλής ποιότητας.

Commision Junction

       To www.cj.com είναι ένα site που προσφέρει και αυτό affiliate programs διαφόρων εταιρειών. Το site αυτό έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Οι εταιρείες που μπορείτε να προωθήσετε από εκεί είναι επώνυμες και ήδη γνωστές στο ευρύ κοινό και δη στο αγγλόφωνο διαδικτυακό κοινό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εταιρείες που διαφημίζονται εκεί: TOSHIBA, HP, YAHOO, LEXMARK, DELL κτλ

       Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως προσφέρει τη δυνατότητα του pay per lead. Δηλαδή πληρωνόμαστε προμήθεια όταν μέσω του affiliate link μας οδηγήσουμε κάποιον σε κάποια ιστοσελίδα με σκοπό όχι να αγοράσει κάτι αλλά να κάνει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Δηλαδή προωθούμε κάτι που για τον άλλον είναι δωρεάν. H ενέργεια συνήθως αφορά το να δώσει ο χρήστης το e-mail του για να εγγραφεί δοκιμαστικά σε μια υπηρεσία κτλ. Για παράδειγμα εάν οδηγήσουμε κάποιον να κάνει sign up στο atlantik.net, τότε πληρωνόμαστε 25$. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ εύκολο να προωθήσουμε κάτι που για τον άλλον θα είναι δωρεάν. Αλλά προσοχή ποτέ μην προσπαθήσετε να κάνετε «πλαστές» εγγραφές για να εξαπατήσετε την οποιαδήποτε εταιρεία με σκοπό να παίρνετε την προμήθεια. Διαθέτουν  πολύ προηγμένα συστήματα που μπορούν να εντοπίσουν τέτοιες ενέργειες και να σας αποκλείσουν από μέλος!

       Αφού μας εγκριθεί ο λογαριασμός στο CJ κάνουμε login και επιλέγουμε “get links” , κάνουμε search για προϊόντα σχετικά με το θέμα της ιστοσελίδας μας και εμφανίζονται τα σχετικά προϊόντα.Επιλέγουμε το προϊόν που θέλουμε και πατάμε “apply to program”. Έπειτα βλέπουμε αναλυτικά τα affiliate links μας. Στην λίστα που θα εμφανιστεί δώστε ιδιαίτερη σημασία στο network earnings, ο δείκτης αυτός μας δείχνει πόσο «πουλάει» το προϊόν!

 

Clickbank

          To Clickbank είναι ένα site με χιλιάδες ψηφιακά προϊόντα και χιλιάδες affiliates! Από εκεί διαλέγουμε ποιο προϊόν θέλουμε να προωθήσουμε. Η διαδικασία είναι η εξής: Κάνουμε sign up στο www.clickbank.com  Ας πούμε ότι θέλουμε να προωθήσουμε ένα προϊόν για εκμάθηση photoshop. Επιλέγουμε «Marketplace», κατηγορία Computers / Internet : Graphics και επιλέγουμε το προϊόν που θέλουμε,  έπειτα επιλέγουμε «promote» και το clickbank μας δίνει ένα affiliate link. π.χ.. Σε αυτό το link βρίσκονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία μας, έτσι ώστε όποιος κάνει κλικ σε αυτό το Link, και αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν, τότε εμείς παίρνουμε προμήθεια από κάθε πώληση. Εδώ αξίζει να προσέξουμε το gravity του κάθε προϊόντος. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο πολλές πωλήσεις του προϊόντος αυτού γίνονται. Επίσης όταν υπάρχει κάτω από το «promote» η ένδειξη «Vendor Spotlight», σημαίνει ότι επιλέγοντάς  το, σας δίνονται επιπλέον εργαλεία για προώθηση.

Clickbank.com

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Δίνει υψηλές προμήθειες στους μεσάζοντες Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για χαμηλής ποιότητας προϊόντα
Δεν απαιτείται να έχει κάποιος δικό του  site Υπάρχουν πάρα πολλοί affiliates για κάθε προϊόν
Σε όλα τα προϊόντα υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 60 ημερών Πωλούνται μόνο ψηφιακά προϊόντα
Είναι το 105ο site σε επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ Δεν πληρωνει προμήθειες αν δεν γίνουν τουλάχιστον 5 πωλήσεις από διαφορετικές πιστωτικές κάρτες και από δύο διαφορετικούς τρόπους πληρωμής

Ebay

       Φυσικά δεν απουσιάζει  και το Ebay από τις εταιρείες που προσφέρουν affiliate programs.Το ebay είναι το 21ο site σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως! Εκεί εμπορεύονται τα πάντα, από μικρές ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι αυτοκίνητα!  Συγκεκριμένα για να γίνετε affiliate του Ebay κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα Ebaypartnernetwork. Θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πρόγραμμα και πολλά βοηθητικά άρθρα και video που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. To affiliate πρόγραμμα του Ebay έχει μία ιδιαιτερότητα. Δεν πληρώνει σύμφνωα με ποσοστό επί των πωλήσεων του κάθε προϊόντος, αλλά συμφωνα με την ποιότητα των επισκεπτών που στέλνουμε στην ιστοσελίδα του Ebay. Δηλαδή αν οι επισκέπτες που στέλνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας στο Εbay, αγοράζουν σε γενικές γραμμές προϊόντα, τότε το Ebay υπολογίζει με βάσει κάποιον αλγόρθμο πόσο “αξίζει” το κάθε “κλικ” που φέραμε εμείς στο Ebay και πληρώνει με βάση τα “κλικ” αυτά. Δηλαδή μπορεί να ορίσει ότι το κάθε κλικ που γίνεται από εμάς στο Ebay, αξίζει για το Ebay 0,30 λεπτα. Οπότε για 100 κλικ που θα γίνουν στην ιστοσελίδα του Ebay μέσω της δικής μας ιστοσελίδας, θα πληρωθούμε 30,00 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό λέγεται “Quality Click Pricing” και είναι από τα πιο κερδοφόρα στο internet. Σε μια έρευνα που έγινε πρόσφατα απεδείχθη ότι το 10% των affiliates του Ebay βγάζουν πάνω από 2500 δολλάρια το μήνα!

Pepperjam

Και εδώ συμμετέχουν διάσημες εταιρείες όπως η Calvin Klein και η Levi’s. Οι διαδικασίες εγγραφής είναι περίπου οι ίδιες με τα προηγούμενα sites

Payspree

Μέσω του Payspree προωθούμε μόνο ψηφιακά προϊόντα δηλαδή βιβλία σε ψηφιακή μορφή, λογισμικό, συνδρομές κτλ. Το θετικό με το payspree είναι ότι οι προμήθειες μπορεί να φτάσουν και το 100% της αξίας του προϊόντος που προωθούμε! Επίσης η πληρωμή της προμήθειας γίνεται απ’ευθείας στον paypal λογαριασμό μας την στιγμή που ο πελάτης κάνει την αγορά μέσω του affiliate link μας, δεν χρειάζεται δηλαδή αναμονή για την πληρωμή της προμήθειας όπως στα περισσότερα άλλα sites.

Γενικά για την ποιότητα των προϊόντων που θέλετε να προωθήσετε

     Όσο αφορά τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε, καλό είναι να κάνετε προσωπική έρευνα πάνω σε αυτά πριν τα βάλετε στο site σας. Την πιο αντικειμενική άποψη για ένα προϊόν μπορείτε να την έχετε εφόσον εσείς οι ίδιοι έχετε αγοράσει το προϊόν και το έχετε δοκιμάσει. Αυτή είναι η πιο ιδανική διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί πριν προωθήσετε οποιοδήποτε προϊόν. Όμως επειδή δεν είναι εφικτό να αγοράζετε όλα τα προϊόντα πριν τα προωθήσετε, υπάρχουν τρόποι να ελέγχετε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα του προϊόντος χωρίς να το αγοράσετε. Απαιτείται όμως χρόνος για την διαδικασία αυτή.

     Κατ’αρχήν, όταν προωθείτε επώνυμες μάρκες, ο κίνδυνος είναι ο ίδιος με το να αγοράσετε έναν ελλατωματικό υπολογιστή Toshiba. Δηλαδή δεν μπορείτε να σταματήσετε να προωθείτε τους υπολογιστές Toshiba επειδή είναι κάποιοι ελλατωματικοί! Η εταιρεία Toshiba έχει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος αυτού. Όσο αφορά το Amazon,το Ebay και το CJ οι ίδιες οι εταιρείες διαθέτουν πολιτικές που διασφαλίζουν τα προϊόντα που πωλούνται εκεί έτσι ώστε αν για κάποια προϊόντα γίνουν παράπονα από πελάτες ή παρατηρηθούν φαινόμενα προβληματικών προϊόντων, τότε αναλαμβάνουν οι ίδιες οι εταιρείες και διακόπτουν την σχέση τους με αυτούς τους εμπόρους. Με λίγα λόγια, η Amazon προσπαθεί πάρα πολύ να μην χαλάσει την φήμη της από χαμηλής ποιότητας προϊόντας και γι’αυτό κάνει πολλούς ελέγχους στα προϊόντα που πωλούνται μέσα από την εταιρεία της. Κατά συνέπεια, σχεδόν άφοβα μπορείτε να προωθείτε προϊόντα από αυτές τις εταιρείες.

     Προσοχή θέλει κυρίως το Clickbank, το Payspree και το Paydotcom. Εκεί συνήθως οι εταιρείες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και δεν υπάρχουν τόσο καλές πολιτικές ελέγχου των προϊόντων. Συνεπώς αν θέλετε να προωθήσετε προϊόντα από τις τρεις τελευταίες εταιρείες καλό είναι να κάνετε πολύ καλή έρευνα στο Google με το όνομα του προϊόντος και δίπλα την λέξη scam ή fraud. Καλό είναι να ψάξετε στο forum scam.com για να δείτε αν υπάρχουν συζητήσεις των μελών για το προϊόν αυτό. Επίσης εννοείται πως όταν βλέπετε προϊόντα που υπόσχονται εξωπραγματικά πράγματα να ξέρετε ότι συνήθως πρόκειται για απάτες. Καλό είναι να ελέγχετε το Google Page Rank και το Alexa Traffic Rank της ιστοσελίδας του προϊόντος. Ενδείκνυται το PR να είναι πάνω από 3 και το Alexa Traffic Rank κάτω από 10.000 (τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση). Τέλος, αν έχετε βρεί κάποιο προϊόν που παρόλα αυτά δεν μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ποιοτικό ή όχι, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την διαδικασία πολιτικής επιστροφής χρημάτων που παρέχουν οι παραπάνω εταιρείες σχεδόν σε όλα τους τα προϊόντα και να αγοράσετε το προϊόν να το δείτε και αν δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που υπόσχεται, τότε να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Clickbank σε όλα του τα προϊόντα προσφέρει δύο μήνες εγγύηση επιστροφής χρημάτων ενώ στο Payspree και το Paydotcom όταν υπάρχει τέτοια εγγύηση, αναγράφεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος.