Blog

1ο Βήμα Εργασίας – Επιλογή θέματος για την ιστοσελίδα σας

Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση των 7 βασικών βημάτων εργασίας, να διευκρινήσουμε πως δεν πρόκειται για τεχνική γρήγορου κέρδους, ούτε για μία μαγική ιδέα για να βγάλετε χρήματα! Στα 7 βήματα εργασίας θα βρείτε τον βασικό κορμό μίας εργασίας που κάνουν χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως.

Η εργασία αυτή έχει πάρα πολλές παραλλαγές που θα τις κατανοήσετε πλήρως διαβάζοντας ένα – ένα τα βήματα. Μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποιον δρόμο θα διαλέξετε για την ιστοσελίδα σας. Οι τεχνικές που αναφέρονται σε κάθε βήμα εργασίας χρησιμοποιούνται ευρέως από όλους τους δημιουργούς ιστοσελίδων παγκοσμίως.

Ο σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει κάτι σημαντικό στους επισκέπτες της, να αποκτήσει σημαντική επισκεψιμότητα και αυτή η επισκεψιμότητα να μετατραπεί σε έσοδα από τις διαφημίσεις που θα φιλοξενούνται σε αυτήν

Επίσης, δεν πρέπει να σας φοβίζει η ιδέα της κατασκευής ιστοσελίδας έστω και αν δεν έχετε σπουδάσει κάτι σχετικό. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο απ’ όσο μπορεί να σας φαίνεται εκ πρώτης όψεως.


 δημιουργία ιστοσελίδας για έσοδα μέσω ιντερνετΠριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε την ιστοσελίδα μας, πρέπει πρώτα να ορίσετε το  θέμα της.  Δεν υπάρχει περιορισμός στο κύριο θέμα που μπορείτε να επιλέξετε  για την ιστοσελίδα σας, αφου δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος των προϊόντων που έχετε τη δυνατότητα να προωθήσετε μέσω αυτής ( affiliate marketing )  και ταυτόχρονα δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος των διαφημίσεων που μπορείτε να φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας ( Google Adsense)  .

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τρόποι για να διαλέξετε το θέμα της ιστοσελίδας σας

–   Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα που ενδιαφέρει και εσάς προσωπικά, ώστε έχοντας και βασικές γνώσεις Αγγλικών (αν φτιάξετε την ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά), να μπορείτε να γράψετε πιο εύκολα άρθρα γι’ αυτό και γενικότερα, θα βρείτε πιο εύκολα υλικό για να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, έχοντας ήδη ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

–   Μπορείτε να δείτε ποια προϊόντα πουλάνε και έχουν υψηλές προμήθειες (ισχύει κυρίως για τις ιστοσελίδες στα Αγγλικά όπου έχετε πολλές επιλογές) και έπειτα να διαλέξετε το θέμα της ιστοσελίδας σας προσαρμόζοντάς το σε αυτά. (Βήμα 5 επιλογή προϊόντων)

–   Μπορείτε να κάνετε έρευνα και να εντοπίσετε κάποιες λέξεις ( keywords ) όπου τα αναμενόμενα έσοδα για κάθε κλικ από τις διαφημίσεις του Google Adsense θα είναι αυξημένα και να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα βασισμένη στα Keywords αυτά. Περισσότερα για το Google Adsense εδώ.

–   Μππορείτε να δείτε ποια keywords μπορούν να φέρουν επισκεψιμότητα πιο «εύκολα» στην ιστοσελίδα σας και να δημιουργήσετε  μια ιστοσελίδα βασισμένη στα σχετικά keywords. Αυτός βέβαια είναι δύσκολος τρόπος και είναι απαραίτητη η χρήση Keyword Difficulty Tool (Βήμα 2 Εύρεση λέξεων κλειδιών)

        Πάντως όποιο θέμα και να επιλέξετε για την ιστοσελίδα σας καλό είναι να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις:

– Η ιστοσελίδα καλό είναι να έχει ενημερωτικό  χαρακτήρα και όχι προωθητικό. (Ο προωθητικός χαρακτήρας της ιστοσελίδας προτείνεται για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.) Δηλαδή να περιέχει ενδιαφέρον υλικό για ένα θέμα, που να κερδίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και να του παρέχει πληροφορίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, όχι να είναι φορτωμένη με διαφημίσεις.

Αυτό που προτείνεται είναι να υπάρχει ένας χώρος στην ιστοσελίδα μας που θα λέγεται Product Reviews – Επισκόπηση Προϊόντων (E-Shop, ή Shopping κτλ ) και από εκεί να προτείνονται προϊόντα που θα έχουν σχέση με το θέμα της ιστοσελίδας σας και θα έχετε πρώτα βεβαίωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για την ποιότητά τους. Επίσης σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας θα μπορείτε να τοποθετείτε διαφημιστικά banners που θα προωθείτε τις εταιρείες που έχετε επιλέξει (Βήμα 5 εντοπισμός προϊόντων)

– Η ιστοσελίδα να καλύπτει όσο το δυνατόν πληρέστερα με αρκετό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, εάν η ιστοσελίδα σας έχει θέμα “alternative energy sources” (εναλλακτικές πηγές ενέργειας) καλό είναι να περιέχονται αρκετά άρθρα που να αφορούν όλες τις πλευρές του θέματος. Δηλαδή τα άρθρα που θα δημοσιευτούν να περιέχουν ενδιαφέροντα κείμενα γύρω από τα εξής ερωτήματα:

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας?

Ποια είναι τα θετικά τους και ποια είναι τα αρνητικά τους?

Ποιες από τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι φιλικές προς το περιβάλλον ?

Για ποιο λόγο πρέπει να στραφούμε στην χρησιμοποίησή τους?

Πότε ξεκίνησε ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας?

       Πέρα όμως από τα ερωτήματα αυτά, επισημαίνεται  ότι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος ψάχνει να βρει πληροφορίες στο internet είναι να λύσει ένα πρόβλημα που του έχει δημιουργηθεί. Πρέπει λοιπόν να δούμε ποια είναι τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει ένας μέσος άνθρωπος και σχετίζονται με τις εναλλακτικές πηγές  ενέργειας

Ποιες εναλλακτικές πηγές ενέργειας μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για το σπίτι του ή την επιχείρησή του?

Ποιες εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι πιο οικονομικές?

Μπορώ να βρω κάποια άλλη μορφή ενέργειας για να τροφοδοτήσω ηλεκτρικό ρεύμα το σπίτι μου?

Πως μπορώ να προστατέψω το περιβάλλον χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας?

Μπορώ μόνος μου να φτιάξω ηλιακά πάνελ για το σπίτι μου και να χρησιμοποιώ την ενέργεια που θα παράγεται?

Ποιες άλλες επιλογές έχω για θέρμανση εκτός από τις παραδοσιακές?

Επίσης μπορείτε να επισκέπτεστε συχνά τις μεγαλύτερες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα (αν η ιστοσελίδα σας είναι στα ελληνικά) ή τις παγκόσμιες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες (εάν η ιστοσελίδα σας είναι στα Αγγλικά), όπως π.χ. www.cnn.com, www.reuters.com κτλ. Από εκεί θα παρατηρείτε τα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας και μπορείτε να γράφετε αρθρα όπου θα συνδυάζετε την επικαιρότητα με το θέμα της ιστοσελίδας σας.

Για παράδειγμα στην αρχική σελίδα του CΝΝ υπήρχε για μεγάλο διάστημα το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Αν λοιπόν η ιστοσελίδα σας αφορά τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, θα μπορούσατε να γράψετε άρθρα όπου θα εξηγείτε πως η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που διαθέτει, με σκοπό να αποκτήσει έσοδα (π.χ. παραγωγή ενέργειας από ηλιακά πάνελ ή αιολικά πάρκα και εξαγωγή της σε άλλες χώρες) Τα άρθρα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα ελκύουν εύκολα επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

       Θα δούμε στα επόμενα βήματα ότι η συγγραφή άρθρων στα Αγγλικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Παράρτημα 

Πιθανά θέματα για ιστοσελίδα:

1) Ένας τουριστικός προορισμός. Θα μπορούσε να είναι ένα τουριστικό μέρος του εξωτερικού ή της Ελλάδος που έχετε επισκεφτεί

π.χ. ένα νησί στις κυκλάδες το οποίο ελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο. Αν έχετε και φωτογραφίες θα μπορέσετε να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας με προσωπικό υλικό.

Ελάχιστο προτεινόμενο μενού ιστοσελίδας: History, beaches, accomodation, local traditions, photo gallery, video

Πιθανά προϊόντα για προώθηση: τουριστικοί οδηγοί (π.χ. από Amazon), sites για ξενοδοχεία (π.χ. booking.com)

2) Ένα σπορ που έχετε ως hobby.

π.χ. How to learn ski

Ελάχιστο προτεινόμενο μενού ιστοσελίδας: Learn ski, Ski tips, Ski resorts, Videos, Photos

Πιθανά προϊόντα για προώθηση: βιβλία εκμάθησης ski , προϊόντα εξοπλισμού σκι από Amazon ή Ebay, sites πρακτορείων ταξιδίων

3) Ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία ευρύτερα

π.χ. Childhood development

Ελάχιστο προτεινόμενου μενού ιστοσελίδας: Childs Psychology, Parenting, Health, Useful advice

Πιθανά προϊόντα για προώθηση: βιβλία ψυχολογίας παιδιών (από Amazon, Ebay, Clickbank) παιδικά ρούχα (από Εbay, Αmazon κτλ), παιδικά παιχνίδια (από Ebay, Amazon κτλ)

4) Μία συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων (προωθητικός χαρακτήρας)

π.χ. Luxury watches

Ελάχιστο προτεινόμενο μενού ιστοσελίδας: men’s watches, women’s watches, luxury watches pros, shop luxury watches, luxury watches companies

Πιθανά προϊόντα για προώθηση: ρολόγια από Ebay και Amazon

5) Ένα θέμα που αφορά την τεχνολογία

π.χ. Ηow to protect your computer

Ελάχιστο προτεινόμενο μενού ιστοσελίδας: Advice, Choosing Antivirus, Windows configuration

Πιθανά προϊόντα για προώθηση: προγράμματα anti-virus, βιβλία για computer protection κτλ

Εφόσον προωθηθεί η ιστοσελίδα σωστά, είναι σχεδόν βέβαια και τα έσοδα από το Google Adsense σε όποιο θέμα και να επιλέξετε. Τα έσοδα από το Google Adsense είναι εφικτά ακόμα και με μικρή επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα. Βέβαια όσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχει η ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερα θα είναι και τα έσοδα από το Google Adsense.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός για το θέμα της ιστοσελίδας που μπορείτε να δημιουργήσετε. Εδώ αναφέραμε τελείως ενδεικτικά κάποια από αυτά.

Επιπλέον ιδέες για να δημιουργήσετε το δικό σας site μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://www.webmastercourse.com/articles/101/personal/