Blog

Βήμα 3ο – Δημιουργία ιστοσελίδας

Τρία είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε  ιστοσελίδα στο internet:

Αγορά domain name –> Φιλοξενία Ιστοσελίδας  –> Επιλογή πλατφόρμας για “χτίσιμο” της ιστοσελίδας

1. Αγορά domain name

       Το domain name είναι η διεύθυνσή μας στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, για να βρει κάποιος την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο πρέπει να κατευθυνθεί στο ergasiaonline.gr Αυτό είναι ένα domain name και είναι μοναδικό στο internet. Το domain το αγοράζουμε μέσω κάποιας εταιρείας που λέγεται Registrar για διάρκεια τουλάχιστον ενός χρόνου. Το domain προτείνεται :

– Να έχει άμεση σχέση με το θέμα της ιστοσελίδας μας
– Να εμπεριέχει κάποιο keyword που έχουμε στοχεύσει μέσω του Google ( στις ιστοσελίδες στα Αγγλικά, μετά την τελευταία αλλαγή στον αλγόριθμο του Google, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το keyword να εμπεριέχεται στο domain)
– Να είναι σύντομο (αν είναι εφικτό) και εύκολο να το θυμάται κανείς
– Να έχει κατάληξη .com κατά προτίμηση (ή .net ή .org) Εάν η ιστοσελίδα θα είναι στα ελληνικά, συνίσταται ανεπιφύλακτα η αγορά domain με κατάληξη .gr

       Για την αγορά του domain (.com/ .net/ .org) προτείνεται  ανεπιφύλακτα την Godaddy επειδή έχει τις καλύτερες τιμές στην αγορά. Ανάλογα με τις προσφορές μπορείτε να αγοράσετε domain με κατάληξη .com ακόμα και με 6 ευρώ τον χρόνο ! Γενικά το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 6 εώς 10 ευρώ ανάλογα με τις προσφορές θα βρείτε. (Το domain εννοείται πως δεν πρέπει ποτέ να περιέχει brand names άλλων εταιρειών)

Για ελληνικά domains με κατάληξη .gr υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες όπως η Tophost.gr , το Papaki.gr και άλλες

 2. Δημιουργία λογαριασμού φιλοξενίας- hosting account

 Αφού αγοράσουμε το domain, έπειτα πρέπει να βρούμε κάποια εταιρεία που να μας παρέχει έναν server ώστε να φιλοξενήσουμε τα αρχεία της ιστοσελίδας  μας. Δηλαδή, τα αρχεία της ιστοσελίδας μας, κείμενα , φωτογραφίες κτλ, διοχετέυονται στο διαδίκτυο μέσω ενός εξυπηρετητή που λέγεται server, και εμείς πληρώνουμε με το μήνα την φιλοξενία των αρχείων μας σε αυτόν τον εξυπηρετητή (server). O server μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο. Εμείς συνδεόμενοι στο internet και έχοντας τους κατάλληλους κωδικούς για πρόσβαση στον server (που έχουμε επιλέξει να φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας) «ανεβάζουμε» εκεί τα αρχεία τις ιστοσελίδας μας και από τον server διοχετεύονται σε όλο το διαδίκτυο.

Το κόστος φιλοξενίας είναι μηνιαίο και κυμαίνεται από 2 εώς 10 ευρώ το μήνα. Πρέπει να επιλέγετε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εταιρεία παροχής φιλοξενίας καθώς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι η ιστοσελίδα μας θα είναι συνέχεια σε λειτουργία. Δυστυχώς υπάρχουν και εταιρείες που έχουν συχνά προβλήματα με τους servers τους με αποτέλεσμα να «πέφτει» η ιστοσελίδα και να μην έχει κανένας πρόσβαση σε αυτή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Μπορείτε να επιλέξετε όποια επιθυμείτε. Η εταιρεία που εμείς προτείνουμε (και χρησιμοποιούμε για τις ιστοσελίδες μας όπως και για αυτή που επισκέπτεστε τώρα – ergasiaonline.gr) είναι η Ηostgator. Η Hostgator είναι από τις πιο διάσημες εταιρείες στο διαδίκτυο καθώς έχει τα εξής πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:

– Διαθέτει εμπειρία φιλοξενίας πάνω από 5 εκατομμυρίων domains !
– Διαθέτει πολιτική επιστροφής χρημάτων μέχρι και 45 ημέρες μετά την αγορά
– Υπάρχει δυνατότητα 24ωρης άμεσης εξυπηρέτησης πελατών μέσω online chat. Οι εκπρόσωποί της μπορούν να σας λύσουν κάθε πρόβλημα ή απορία άμεσα χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε ώρες μέχρι να σας απαντήσει κάποιος στο e-mail με την απορία σας, όπως σε άλλες εταιρείες
– Έχει πολύ χαμηλές τιμές για φιλοξενία απεριόριστων domains στον ίδιο λογαριασμό φιλοξενίας. Μπορείτε φυσικά να φιλοξενήσετε και ελληνικά domains (δηλαδή με κατάληξη .gr) στην Hostgator
– Διαθέτει control panel απ’ όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε wordpress, joomla κτλ. με ένα κλικ! (αναλυτικές οδηγίες εδώ )
– Ειδικά για εσάς που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό “ergasiaon24” κατά τη δημιουργία λογαριασμού στην Hostgator και θα έχετε 25% έκπτωση στις τιμές της Hostgator. Ενδεικτικά, το κόστος φιλοξενίας μίας ιστοσελίδας (ενός domain) το χρόνο είναι 62.55 δολλάρια (περίπου 52 ευρώ) ενώ το κόστος φιλοξενίας απεριόριστων domains είναι 89.55 δολλάρια (περίπου 74 ευρώ) (οι τιμές είναι με την χρήση του κουπονιού – Αύγουστος 2012)  Περισσότερα για την Ηostgator εδώ

Για ελληνικό hosting υπάρχουν επίσης πολλές αξιόπιστες εταιρείες όπως η Tophost.gr , το Papaki.gr ( που παρέχουν και domains)

3. Επιλογή πλατφόρμας για χτίσιμο της ιστοσελίδας.

       Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας. Αν γνωρίζετε από προγραμματισμό και συγκεκριμένα από κώδικα html, μπορείτε να την κατασκευάσετε από την αρχή μόνοι σας. Για τους περισσότερους όμως που δεν γνωρίζουν κώδικα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δωρεάν και εύχρηστες πλατφόρμες για να «χτίσουν» την ιστοσελίδα τους εύκολα και γρήγορα.

       Η πλατφόρμα που προτείνουμε ανεπιφύλακτα για τη δημιουργία ιστοσελίδων είναι η πλατφόρμα του WordPress καθώς δίνει στην ιστοσελίδα απεριόριστες δυνατότητες μέσω των προγραμμάτων που μπορούν να εγκατασταθούν, και ταυτόχρονα είναι πολύ φιλική στις μηχανές αναζήτησης. Όσο αφορά την πλατφόρμα wordpress, πληροφορίες για το χειρισμό μπορεί να βρεί κάποιος, στα ελληνικά, στα sites : www.wordpress.gr ή www.wordpress-gr.org Πολύ πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες θα βρεί στην επίσημη ιστοσελίδα στα Αγγλικά στο www.wordpress.org . Φιλοξενούμε και στην ιστοσελίδα μας έναν βασικό οδηγό 5 βημάτων για να πάρετε τις βασικές γνώσεις για το WordPress.

Προτείνουμε επίσης το  παρακάτω site “wordpress video tutorials” που σας παρέχει 24 εκπαιδευτικά video με βήμα – βήμα οδηγίες για ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση wordpress, προαιρετικά, η ιστοσελίδα παρέχει επιπλέον πληροφορίες για το WordPress με πληρωμή, αν δεν τις επιθυμείτε, πατήστε “no thanks” όταν σας εμφανιστούν μηνύματα για αγορά. Οι δωρεάν οδηγίες που παρέχουν είναι αρκετές για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μία καλή ιστοσελίδα μέσω του WordPress.

Την πλατφόρμα WordPress μπορείτε να την εγκαταστήσετε στο domain σας μέσω του λογαριασμού φιλοξενίας σας στο Hostgator με ένα κλικ  μέσω του cpanel –> fantastico –> wordpress –> new installation.  Εξυπακούεται ότι η πλατφόρμα WordPress παρέχεται σε όλους δωρεάν!

       Για όποιον επιθυμεί να δει πιο σοβαρά το θέμα της δημιουργίας ιστοσελίδων μέσω wordpress με σκοπό να φτιάχνει πολύ καλές ιστοσελίδες ώστε να μπορεί να τις πουλάει άμεσα και σε καλή τιμή,  προτείνουμε το παρακάτω site για εκμάθηση wordpress και html κώδικα “wordpress 301”  Με μόλις 17 δολλάρια αποκτάτε μία σειρά από 300 videos που παρέχουν αναλυτικές οδηγίες για wordpress, html κώδικα,  internet marketing κτλ. Επίσης στην ιστοσελίδα 1hourjobs  αφού δώσετε το όνομα και το e-mail σας θα έχετε δωρεάν πρόσβαση σε κάποια video τα οποία σας δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το πως θα φτιάξετε μία ιστοσελίδα wordpress αλλά ακόμα και  πως γίνεται η διαδικασία πώλησης μιας ιστοσελίδας.

        Αν κάποιος θέλει να αποφύγει και τα τρία αυτά πρώτα βήματα, μπορεί να επισκεφτεί το www.flippa.com και να αγοράσει μία έτοιμη ιστοσελίδα.Το www.flippa.com είναι μία ιστοσελίδα όπου καθημερινά δημοπρατούνται εκατοντάδες ιστοσελίδες. Μπορεί ο καθένας να αγοράσει μία ιστοσελίδα η οποία μπορεί να έχει ήδη καλή επισκεψιμότητα και έσοδα από διαφημίσεις. Από εκεί μπορείτε να δείτε τις ιστοσελίδες που έχουν πολλά μηνιαία έσοδα και να πάρετε ιδέες για το στήσιμο της δικής σας ιστοσελίδας. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ιστοσελίδα από εκεί, να προσέξετε ιδιαίτερα ώστε το περιεχόμενο της να είναι μοναδικό στο internet. (unique content).

       Έχοντας ολοκληρώσει τα πρώτα τρία βήματα εργασίας, περνάμε στο επόμενο που αφορά την προσθήκη περιεχομένου στην ιστοσελίδα

Εάν έχετε βασικές γνώσεις ιντερνετ, εφαρμόσετε τις τεχνικές που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας και μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπο, αυθεντικό, χρήσιμο και ελκυστικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας, θα δείτε σύντομα την επισκεψιμότητα σας να αυξάνεται, οι επισκέπτες σας θα θέλουν να επανέρχονται στην ιστοσελίδα σας ξανά και ξανα, τα έσοδά σας θα αυξάνονται είτε από το Google Adsense είτε από τα προϊόντα που θα προωθείτε μέσω της ιστοσελίδας σας (affiliate marketing)!Αφήστε ένα σχόλιο