Blog

Βήμα 4ο Προσθήκη περιεχομένου στην ιστοσελίδα

       Αφού πλέον έχετε ολοκληρώσει το προηγούμενο βήμα και έχετε αποκτήσει διαδικτυακή παρουσία, αυτό που απομένει είναι να προσθέσετε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διακρίνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Κείμενα – Φωτογραφίες – Βίντεο.

       Πριν προσθέσετε όμως το περιεχόμενο  πρέπει πρώτα να καθορίσετε το βασικό design της ιστοσελίδας σας μέσω της πλατφόρμας που επιλέξατε. Στο WordPress  ο βασικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας λέγεται “Theme” Πρόκειται στην ουσία για το βασικό σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Το theme που θα επιλέξουμε εννοείται ότι πρέπει να έχει άμεση σχέση με το θέμα της ιστοσελίδας. Υπάρχουν διαθέσιμα χιλιάδες έτοιμα themes για διάφορες κατηγορίες ιστοσελίδων. Υπάρχουν δωρεάν themes αλλά και themes που τα αγοράζετε και φυσικά είναι πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά. Αφού επιλέξετε το theme της αρεσκείας σας, έπειτα κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές. Για παράδειγμα στην παρούσα ιστοσελίδα μας (ergasiaonline.gr) έχουμε χρησιμοποιήσει το theme: Karma αγορασμένο από το ThemeForest που είναι το πιο διάσημο site με WordPress Themes παγκοσμίως. Μπορείτε να δείτε το Karma theme εδώ.

Karma WordPress Theme

       Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας το “χτίζουμε” πάνω σε αυτόν τον βασικό σχεδιασμό. Εννοείται πως έχουμε πολλές δυνατότητες για να διαφοροποιηθούμε από τον σχεδιασμό που έχουμε επιλέξει. Βάζοντας στην μπάρα αναζήτησης του Google “free wordpress themes” μπορείτε να βρείτε πολλά δωρεάν themes και να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στο θέμα της ιστοσελίδα σας. Εάν επιλέξετε να αγοράσετε κάποιο theme, τότε σίγουρα μέσα από το ThemeForest θα βρείτε κάποιο κατάλληλο. Πριν αγοράσετε  οποιοδήποτε theme, ρίξτε μια ματιά στα ratings. Όσο περισσότερα θετικά ratings, τόσο καλύτερο.

       Αφού επιλέξετε το WordPress Theme, και πριν προσθέσετε περιεχόμενο, καλό είναι να έχετε δημιουργήσει πρώτα ένα μενού επιλογών στην  αρχική σελίδα, το οποίο θα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε να «χάνεται» ο επισκέπτης μόλις μπαίνει στην ιστοσελίδα σας από τα πολλά μενού επιλογών που θα δεί, αλλά ούτε να βλέπει μία ιστοσελίδα «φτωχή» σε περιεχόμενο. Ανάλογα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας πρέπει να υπάρχουν κατηγοριοποιήσεις που να διευκολύνουν τον επισκέπτη ώστε να κατευθυνθεί εύκολα εκεί που θέλει μέσα στην ιστοσελίδα σας. Σερφάροντας σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, σχετικές με το θέμα σας, μπορείτε να πάρετε ιδέες για τις κατηγοριοποιήσεις που μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδας σας.

       Για να γεμίσετε λοιπόν, την ιστοσελίδα σας με γραπτό περιεχόμενο ποτέ δεν πρέπει να κάνετε copy-paste ένα άρθρο ή ένα κείμενο από όποιο site το βρείτε. Είναι παράνομο να αντιγράφετε κείμενα από ένα site και να τα μεταφέρετε στο δικό σας αν δεν έχετε σχετική άδεια ή αν δεν αναφέρεται την πηγή του άρθρου. Τα περισσότερα article directories sites (ιστοσελίδες που φιλοξενούν άρθρα διαφόρων θεμάτων) απαγορεύουν στους αναγνώστες τους να αναδημοσιεύουν τα άρθρα που βρίσκονται στις ιστοσελίδες τους ακόμα και με παραφράσεις.

Εάν φτιάξετε την ιστοσελίδα σας στα ελληνικά και έχετε επιλέξει ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και εσάς προσωπικά, τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να προσθέσετε άρθρα και γενικότερα περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Εάν όμως δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά και δεν είσαστε και τόσο εξοικειωμένοι με την Αγγλική Γλώσσα, τότε υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να εμπλουτίσει κάποιος το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του με γραπτό περιεχόμενο στα Αγγλικά. Ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε και με το επίπεδο γνώσεως της Αγγλικής γλώσσας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον τρόπο θέλετε ή συνδυασμό και των τριών.

1. Αν διαθέτετε χρόνο και έχετε καλές γνώσεις Αγγλικών, κάντε μια έρευνα στο Google για το θέμα που σας ενδιαφέρει και γράφετε το άρθρο για το θέμα που έχετε επιλέξει. Τα article directories sites με κορυφαίο στην κατηγορία του το www.ezinearticles.com φιλοξενούν χιλιάδες άρθρα για όλα τα θέματα, από όπου κάποιος μπορεί να πάρει ιδέες (όχι copy-paste) για να γράψει το δικό του.

2. Αν κάποιος έχει μέτριες γνώσεις Αγγλικών, μπορει αφού γράψει το άρθρο του, αναθέσει σε κάποιον από το www.fiverr.com να του διορθώσει τα γραμματικά και συντακτικά του λάθη με 5 δολλάρια

3. Αν κάποιος διαθέτει λιγότερο χρόνο και έχει λιγότερες γνώσεις Αγγλικών, μπορεί να αναθέσει σε κάποιον άλλον εξολοκλήρου να γράφει τα άρθρα για την ιστοσελίδα του. Στο www.fiverr.com μπορείτε να βρείτε άτομα που με 5 δολλάρια γράφουν έως και δύο άρθρα για όποιο θέμα τους αναθέσετε εσείς. Υπάρχει και η εταιρεία Iwriter απ’όπου μπορείτε να αγοράσετε άρθρα ακόμα φθηνότερα από το Fiverr ( 3 δολλάρια το άρθρο 500 λέξεων) και το μεγάλο πλεονέκτημα στο Iwriter είναι ότι πληρώνετε ΜΟΝΟ για τα άρθρα τα οποία σας αρέσουν! Δηλαδή εάν κάποιος σας γράψει άρθρο που δεν σας αρέσει ποιοτικά έχετε το δικαίωμα να μην το αγοράσετε!

Σημασία του μοναδικού περιεχομένου ( Unique Content)

To Google όταν βλέπει σε  ιστοσελίδες που μόλις δημιουργήθηκαν το ίδιο περιεχόμενο (ένα άρθρο π.χ.) με άλλες ιστοσελίδες, τότε αυτόματα την ιστοσελίδα αυτή, την αξιολογεί πολύ χαμηλά ποιοτικά, και πολύ δύσκολα θα την εμφανίσει, με οποιοδήποτε keyword, στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Αντίθετα, όταν η ιστοσελίδα σας έχει μοναδικό περιεχόμενο στο internet, δηλαδή υπάρχουν άρθρα, των οποίων το κείμενο δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία άλλη ιστοσελίδα, τότε αυτός είναι ένας παράγοντας ώστε το Google να θεωρεί πιο ποιοτική την ιστοσελίδα αυτή και πολύ πιο εύκολα θα της δώσει μία πιο καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

       Όσο αφορά τον τρόπο που θα ανεβάζετε τα άρθρα στην ιστοσελίδα σας, ειδικά όταν φτιάξετε την ιστοσελίδα σας μέσω wordpress, πρέπει να γνωρίζετε ότι ποτέ δεν συνίσταται να γεμίσετε σε μια μέρα την ιστοσελίδα σας με 50 άρθρα (π.χ.)  και μετά να περιμένετ να έρθει η επισκεψιμότητα χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο. Πρέπει να ενημερώνετε την ιστοσελίδα σας με νέο υλικό τακτικά. Ειδικά μετά την αλλαγή στον αλγόριθμο του Google, τον Σεπτέμβριο του 2012, κρίνεται επιτακτική η ακόμα πιο τακτική προσθήκη περιεχομένου ειδικά στις ιστοσελίδες στα Αγγλικά. Δηλαδή, ανάλογα φυσικά με τα keywords που έχετε στοχεύσει μέσω της ιστοσελίδας σας, πιθανόν να χρειαστεί να προσθέτετε ένα άρθρο την ημέρα 500-700 λέξεων για να μπορέσετε να ανταγωνιστείτε τις υπάρχουσες ιστοσελίδες και να βγει η δική σας στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Φυσικά όμως, αυτό δεν απαιτείται να γίνεται συνέχεια, αλλά επιβάλλεται τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες διαδικτυακής παρουσίας.

       Φυσικά θα πρέπει να βρείτε και φωτογραφίες για να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας. Και εδώ πρέπει  να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται να αντιγράφετε όποια φωτογραφία θέλετε από το διαδίκτυο και να την εμφανίζετε στην ιστοσελίδα σας. Για να βρείτε φωτογραφίες προτείνουμε το www.rgbstock.com (για φωτογραφίες δωρεάν), το Dreamstime (έχει και free section αλλά και με πληρωμή) και το Shutterstock (μονο με πληρωμή) . Για τέλεια εικονίδια δωρεάν, μπορείτε να επισκεφτείτε και το Findicons.com

       Τέλος όσο αφορά τα βίντεο, με, όποιον τρόπο και να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, υπάρχει τρόπος να βάλετε βίντεο από το youtube στο σημείο που θέλετε ή μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας www.slideroll.com/videocreator.php video σχετικό με το θέμα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το Muvee Reveal. Παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάποιος πολύ εύκολα βιντεο για την ιστοσελίδα του, τα οποία είναι πολύ ελκυστικά για τον επισκέπτη.

muvee RevealΑφήστε ένα σχόλιο