Blog

Τι είναι το Fiverr ;

Τι πρέπει να γνωρίζω για τo Fiverr ?

To Fiverr είναι ένα site που υπάρχουν πολλές αγγελίες, όπου ο καθένας προσφέρει μία συγκεκριμένη εργασία για πέντε δολλάρια. Δηλαδή κάποιος μπορεί να μεταφράσει ένα κείμενο από τα ελληνικά στα ρώσικα για πέντε δολλάρια, άλλος μπορεί να γράψει ένα άρθρο για το site μας για πέντε δολλάρια, άλλος μπορεί να φτιάξει διαφημιστικό banner για πέντε δολλάρια κοκ.

Που μας χρησιμεύει το Fiverr?

Σε πάρα πολλά πράγματα μπορεί να μας φανεί χρήσιμο το Fiverr. Εδώ θα επισημάνουμε τα πιο σημαντικά.

Μπορούμε να βρούμε ανθρώπους που για 5 δολλάρια:

– θα στείλουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο site μας

– θα κάνουν tweet ένα μήνυμα που θα αναφέρει το site μας σε μεγάλο αριθμό followers

– θα ενημερώσουν τους fans τους στο facebook για το site μας

– θα βάλουν μια διαφήμιση για το site μας σε ένα άλλο site με μεγάλη επισκεψιμότητα

– θα γράψουν ένα ή και δύο άρθρα για το blog μας

– θα δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο μας σε πολλά article directories sites

– θα καταχωρίσουν το site μας σε πολλά web directories sites

– θα δημιουργήσουν πολλά backlinks για το site μας

– θα μας στείλουν συμβουλές για την αύξηση της επισκεψιμότητας (SEO advices)

– θα μας σχεδιάσουν μία καλλιτεχνική διαφήμιση

– θα μας κάνουν οποιαδήποτε τροποποίηση θέλουμε στην ιστοσελίδα μας που ενδεχομένως να μην ξέρουμε πως να την κάνουμε εμείς

– Και πάρα πολλά άλλα….

Πως όμως θα κάνουμε σωστή χρήση του fiverr?

Αν με 5 δολλάρια θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσο εύκολα όλες τις παραπάνω δουλειές, τότε σίγουρα θα ήταν πολύ εύκολο να βγάλει κάποιος χρήματα από το affiliate marketing. Χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε και κάποια άλλα πραγματάκια για το fiverr.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να προσφέρεται να στείλει 10.000 επισκέπτες στο site μας και εμείς να περιμένουμε να κάνουμε πωλήσεις τις επόμενες μέρες λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών. Αυτό όμως είναι μάταιο να το περιμένουμε καθώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι 10.000 επισκέπτες στο site μας δεν γνωρίζουμε αν είναι στοχευμένοι ή όχι. Δηλαδή μπορεί να αμείβονται επειδή κάνουν κλίκ στο site μας (!) ενώ στην πραγματικότητα το περιεχόμενο του site μας να μην τους ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε πάντα, όμως μερικές φορές στην αγγελία που μπορεί να έχει βάλει κάποιος στο fiverr μπορεί να αναφέρεται ένα όνομα ενός site. Καλό είναι να δούμε αυτό το site τι περιεχόμενο έχει . Αν είναι site όπου οι χρήστες αμοίβονται για να κάνουν κλικ στα διαφημισζόμενα sites τότε η ποιότητα των επισκέψεων δεν είναι η επιθυμητή. Παράδειγμα site που οι χρήστες αμοίβονται για να κάνουν κλικ είναι το www.clixsense.com. Δεν σημαίνει βέβαια ότι οι επισκέπτες αυτοί δεν πρόκειται να αγοράσουν κάτι από το site μας, απλά γνωρίζουμε από την αρχή ότι δεν είναι στοχευμένοι, δηλαδή δεν προέρχονται από κάποια μηχανή αναζήτησης ή από κάποια διαφήμιση που θα σήμαινε ότι είδαν κάτι ενδιαφέρον στο site μας και γι’ αυτό το επισκέφτηκαν. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να βρούμε μια αγγελία όπου κάποιος θα διαφημίσει το site μας στους facebook φιλους του. Αν δούμε λοιπόν , ότι αυτός που έχει βάλει την αγγελία έχει ο ίδιος ένα profile στο facebook που έχει σχέση με το θέμα του δικού μας site τότε είναι πιο πιθανό οι επισκέπτες από αυτόν να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του δικού μας site.

Συμπέρασμα: Πριν αγοράσουμε από κάποιον για 5 δολλάρια επισκέπτες στο site μας, καλό είναι να τον ρωτήσουμε πρώτα, οι επισκέπτες που θα στείλει στο site μας για τι είδους προϊόντα ενδιαφέρονται περισσότερο . Για παράδειγμα μπορούμε να στείλουμε το εξής μήνυμα : Hi, what do you think about these visitors (facebook fans or followers)? What is the most suitable category of products to promote to them?

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξουμε στο fiverr πριν κάνουμε οποιαδήποτε παραγγελία είναι η αξιοπιστία. Δηλαδή, ας πάρουμε το παράδειγμα ότι θέλουμε να βρούμε κάποιον να γράφει άρθρα για το site μας. Τότε στην μπάρα αναζήτησης βάζουμε article writing

Αποτέλεσμα της αναζήτησής μας είναι η παραπάνω σελίδα. Αυτό όμως που είναι σημαντικό στη παρούσα φάση είναι το ότι τα αποτελέσματα που μας δίνει το fiverr είναι σε τυχαία σειρά. Ενώ αν επιλέξουμε στο πάνω μέρος της σελίδος Sort Gigs by RATING τότε μας εμφανίζει τις αγγελίες με σειρά προτεραιότητος ξεκινώντας από τις πιο αξιόπιστες αγγελίες. Οι πιο αξιόπιστες αγγελίες είναι αυτές που έχουν το μεγαλύτερο positive feedback, δηλαδή τα περισσότερα θετικά σχόλια (αναλογικά με τον αριθμό των παραγγελιών). Δηλαδή αν κάνουμε την ίδια αναζήτηση επιλέγοντας sort by RATING τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Αυτό που πετυχαίνουμε είναι να εμφανιστούν πρώτα οι πιο αξιόπιστες αγγελίες.Για παράδειγμα η πρώτη που εμφανίστηκε είχε 1131 θετικές απόψεις και μόλις 16 αρνητικές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουμε καλής ποιότητας άρθρα από τον συγκεκριμένο πωλητή.

Επιπλέον χρήσεις του Fiverr

Αν κάποιος γνωρίζει άριστα την χρήση της Αγγλικής γλώσσας και έχει χρόνο να ασχοληθεί με την συγγραφή άρθρων , μπορεί να βάλει ο ίδιος αγγελία στο fiverr και να έχει έξτρα εισόδημα από εκει.

Επίσης αν κάποιος γνώρίζει μέτρια Αγγλικά , μπορεί να βάλει αγγελία πως μεταφράζει κείμενα από τα αγγλικά στα ελληνικά ή αντίστροφα για πέντε δολλάρια. Μπορεί δηλαδή να τον πληρώσει κάποιος για να κάνει μια απλή μετάφραση. Τα πέντε δολλάρια μπορεί να μην φαίνονται ελκυστικά αλλά αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του και αποκομίσει θετικά feedback τότε οι δουλειές του πολλαπλασιάζονται και μπορεί να πάρουν και άλλη μορφή ( όπως για παράδειγμα να ζητήσει κάποιος να μάθει ελληνικά online και να σας πληρώνει με το μήνα…)

Και ένα τελευταίο tip. Αν θέλει κάποιος να μπει επιτυχώς στην αγορά του fiverr καλό είναι να ξεκινήσει δίνοντας περισσότερα πράγματα από τους άλλους για 5 δολλάρια ώστε αφου δεν έχει το πλεονέκτημα να έχει στο ιστορικό του πολλά θετικά σχόλια, τουλάχιστον να παρέχει περισσότερα από τους άλλους για να δώσει ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο να τον δοκιμάσουν όλο και περισσότεροι χρήστες. Για παράδειγμα οι περισσότεροι προσφέρουν ένα άρθρο 500 λέξεων για 5 δολλάρια , αν κάποιος είναι καινούργιος στο fiverr και θέλει να αποκτήσει γρήγορα πελάτες πρέπει κατά τη γνώμη μας να κάνει δύο πράγματα . Πρώτον να είναι όσο πιο τέλειος στα άρθρα που γράφει και δεύτερον να προσφέρει δύο ή και τρία άρθρα για 5 δολλάρια, ώστε να είναι πιο ελκυστική η αγγελία. Όταν βέβαια αποκτήσει πολλούς πελάτες, τότε προφανώς δεν θα προλαβαίνει να γράφει άρθρα και θα αναγκαστεί να αναφέρει στην αγγελία ότι πουλάει ένα άρθρο για 5 δολλάρια και όχι δύο , αλλά θα έχει όμως καλό ιστορικό! Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε θέλει κάποιος να πουλήσει μέσω Fiverr

Fiverr ή Odesk ?

To Odesk είναι μία ιστοσελίδα όπου και εκεί μπορείτε να βρείτε κάποιον και να του αναθέσετε συγκεκριμένες εργασίες για την ιστοσελίδα σας με τη διαφορά ότι το κόστος δεν είναι 5 δολλάρια αλλά κυμαίνεται ανάλογα με το είδος της εργασίας. Επίσης η ποιότητα των υπηρεσιών Odesk είναι πολύ πιο διασφαλισμένη από το Fiverr.

Πως μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το Odesk ?

To Odesk είναι ίσως η πιο αξιόπιστη ιστοσελίδα παγκοσμίως όπου μπορείτε να βρείτε χιλιάδες εργασίες που μπορείτε να κάνετε μέσω internet. Μοιάζει με το Fiverr καθώς και εκεί μπορείτε να βρείτε δουλειές όπως μεταφράσεις κειμένων ή συγγραφή άρθρων κτλ. Η διαφορά είναι ότι με το Odesk τα χρήματα που μπορείτε να πάρετε κάνοντας π.χ. μεταφράσεις είναι πολύ περισσότερα από το Fiverr.

Φιλοσοφία Odesk:

Στο Odesk, χιλιάδες άνθρωποι απ’όλο τον κόσμο αναζητούν κάποιον που θα τους κάνει μια συγκεκριμένη εργασία έναντι κάποιας αμοιβής. Το είδος της εργασίας ποικίλλει. Είναι χιλιάδες οι εργασίες που μπορεί να κάνει κάποιος μέσω internet. Παράδειγματα : Κάποιος αναζητεί μεταφραστή της ιστοσελίδας του από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και μπορεί να πληρώνει για αυτή τη δουλειά 10 δολλάρια την ώρα. Κάποιος άλλος αναζητεί κάποιον που θα μπορεί να γράφει άρθρα για συγκεκριμένα θέματα για την ιστοσελίδα του κ.ο.κ

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν χιλιαδες άνθρωποι που αναζητούν εργασία και καταθέτουν τις προσφορές τους με τα βιογραφικά τους ώστε να αναλάβουν να διεκπεραιώσουν την εργασία αυτή.

Ο εργοδότης, αφού αποφασίσει σε ποιον θα αναθέσει την δουλειά καταθέτει τα χρήματα στην Odesk και ο εργαζόμενος πληρώνεται με βάση τις ώρες που δούλεψε στον υπολογιστή οι οποίες καταγράφονται από την Odesk. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία από τον εργαζόμενο, τότε μεταφέρονται τα χρήματα στον λογαριασμό του εργαζόμενου.

Το Odesk αριθμεί πάνω από 800.000 μέλη παγκοσμίως και είναι πολύ διαδεδομένο site στην Αμερική.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις εκατοντάδες κατηγορίες των εργασιών που μπορείτε να προσφέρετε και αφού πιστοποιηθείτε μέσω ενός μικρού test, τότε θα μπορείτε να κάνετε προσφορές για εργασίες που μπορείτε να διεκπεραιώσετε.

Για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Odesk κάντε κλικ εδώ