Συγγραφή άρθρων στα Αγγλικά

Εργασία - συγγραφή άρθρων στα ΑγγλικάΗ συγγραφή άρθρων στα Αγγλικά είναι κυριολεκτικά μία εργασία που μπορεί να είναι απλή αλλά λόγω της τεράστιας ζήτησης μπορεί από μόνη της να σας εξαασφαλίσει ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα.

Κατανόηση της εργασίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν φτιάχνουν μία ιστοσελίδα, είναι φυσικό αυτό που θέλουν να είναι να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα τους με κάθε τρόπο. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε μία ιστοσελίδα είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες SEO ενέργειες. SEO σημαίνει “Search Engine Optimization” δηλαδή βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν κάποιος π.χ. έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα για συμβουλές για διακόσμηση, αυτό που θέλει είναι όταν κάποιος βάζει στην μπάρα αναζήτησης του Google την φράση «συμβουλές για διακόσμηση», τότε θέλει να βγαίνει η δική του ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται δωρεάν επισκεψιμότητα για τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Για να μάθετε περισσότερα για το τί είναι SEO, πατήστε εδώ

Ένας παράγοντας που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να «αποφασίσει» η Google ποιες ιστοσελίδες θα εμφανίσει πρώτες όταν κάποιος αναζητά «συμβουλές για διακόσμηση» είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Εάν για παράδειγμα, έχουμε μία ιστοσελίδα με ένα μόνο άρθρο γύρω από τη διακόσμηση, τότε οι πιθανότητες να εμφανιστεί αυτή η ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης είναι πολύ λιγότερες από μία άλλη ιστοσελίδα που έχει 40 άρθρα γύρω από την διακόσμηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για να εξασφαλίσουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, αυτό που επιθυμούν και είναι διατεθειμένοι  να πληρώσουν για αυτό είναι γραπτό περιεχόμενο σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας τους.

Τις περισσότερες φορές λοιπόν, όσο αφορά την εργασία συγγραφής άρθρων (article writing), θα σας δώσουν κάποιο keyword – λέξη κλειδί και εσείς οφείλετε να γράψετε ένα άρθρο (συνήθως 500 λέξεων) γύρω από αυτό το keyword. Για να γράψετε σωστά ένα άρθρο (SEOed) , κάντε πρώτα μία έρευνα γύρω από την λέξι κλειδί που θα σας δώσουν. Φτιάξτε ένα πλάνο με τις παραγράφους που θα περιέχει το άρθρο και φροντίστε το βασικό keyword που θα σας δώσουν να εμπεριέχετε στην πρώτη πρόταση του άρθρου, μία φορά κάθε 100 – 200 λέξεις και μία φορά στο τέλος του άρθρου. Για να πάρετε ιδέες για την τελική μορφή του άρθρου σας, απλά κάντε μία πολύ καλή αναζήτηση μέσω του Google.

Δεν χρειάζεται να γράψετε μία τέλεια εμπεριστατωμένη έκθεση γύρω από το keyword που θα σας δοθεί, άλλωστε αυτό είναι αδύνατον να γίνει σε 500 λέξεις. Αρκεί όμως στο άρθρο σας φυσικά να βγαίνει νόημα , να παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το θέμα και να έχει φυσικά μία λογική συνοχή. Εννοείτε πως ΠΟΤΕ δεν πρέπει να κάνετε copy paste περιεχόμενο από άλλο site, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτό (copyscape).

SITES που μπορείτε να παρέχετε article writing services

Στα δύο πρώτα sites της παρακάτω λίστας, ίσως θα βρείτε τον πιο άμεσο τρόπο να βγάλετε χρήματα γράφοντας άρθρα στα Αγγλικά. Στο Iwriter για παράδειγμα, απλά κάνετε εγγραφή, βλέπετε ποιες εργασίες είναι διαθέσιμες, επιλέγετε άρθρα με λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και ξεκινάτε να γράφετε το άρθρο που θέλετε αφού διαβάσετε καλά τις οδηγίες.

Έπειτα ο αγοραστής έχει προθεσμία 2 ημερών να αποδεχτεί ή όχι το άρθρο σας. Εάν είναι καλό γραμματικά και συντακτικά, ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν και τους απλούς SEO κανόνες που περιγράψαμε, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνουν δεκτό το άρθρο.

Στην αρχή πληρώνεστε με 2.43 δολλάρια για ένα άρθρο 500 λέξεων αλλά αν αποκτήσετε 30 θετικές αξιολογήσεις (τουλάχιστον 4 αστέρων), τότε τα έσοδά σας φτάνουν τα 5 με 10 δολάρια το κάθε άρθρο! Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το Articleteller.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα sites, είναι και αυτά sites όπου θα βρείτε πάρα πολλές εργασίες συγγραφής άρθρων διαθέσιμες. Δημιουργήστε λογαριασμό σε όσα περισσότερα μπορείτε. Διαβάστε για τον τρόπο λειτουργίας τους. Φτιάξτε ένα καλό προφίλ. Στην αρχή κρατήστε τις τιμές σας χαμηλά για να δώσετε ευκαιρία στους αγοραστές να σας δοκιμάσουν. Έπειτα αν μείνουν ευχαριστημένοι, θα σας αξιολογήσουν θετικά και όσα περισσότερα θετικά feedbacks δημοσιεύονται πάνω στο προφίλ σας, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι δουλειές σας.

http://www.iwriter.com

http://www.articleteller.com/seo-writing-jobs

 
 Σε αυτά τα sites θα βρείτε εργασίες σχετικές με συγγραφή άρθρων στα Αγγλικά στην αντίστοιχη κατηγορία (Ταξινόμηση με βάση την επισκεψιμότητα)

http://www.fiverr.com (πολλά εκατομμύρια μέλη)
http://www.freelancer.com (πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως)
http://www.odesk.com (1 εκατομμύριο διαθέσιμες εργασίες το χρόνο)
http://www.elance.com (80.000 νέες εργασίες το μήνα)
http://www.guru.com  (400.000 μέλη)
http://www.peopleperhour.com (300.000 μέλη)
http://www.microdeals.gr (ελληνικό site)

 

 Αναμενόμενα έσοδα από συγγραφή άρθρων

Από 2,5 δολλάρια έως και 20 δολλάρια για ένα άρθρο 500 λέξεων. Η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το ιστορικό σας, το profile σας, το feedback σας, το εάν έχετε περάσει κάποια tests, τις τιμές που παίζουν στο κάθε ένα από τα παραπάνω sites κτλ.

Απαραίτητα προσόντα

  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών
  • Βασικές γνώσεις της μηχανής αναζήτησης Google
  • Διαπραγματευτικές και επικοινωνιακές ικανότητες ( θα σας χρειαστούν για αυξήσετε τις τιμές σας και τις πωλήσεις σας!)
  • Μικρή εκπαίδευση στον τρόπο συγγραφής άρθρων για να είναι φιλικά στις μηχανές αναζήτησης. Διαβάστε αυτό το άρθρο για τις βασικές οδηγίες