Δημιουργία ιστοσελίδας στα Ελληνικά

Εργασία πάνω στη δημιουργία ιστοσελίδας Ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες δωρεάν στο διαδίκτυο. Η απάντηση είναι απλή αλλά όχι και τόσο γνωστή σε πολλούς. Όταν μπαίνουμε σε μία ιστοσελίδα για να ενημερωθούμε π.χ. για τον καιρό, θα δούμε σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας διαφημίσεις για ξενοδοχεία, deals, ταξιδιωτικά γραφεία κτλ. Εάν κάνουμε απλά ένα κλικ στις διαφημίσεις αυτές, τότε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας (με τις μετεωρολογικές προγνώσεις) εισπράττει ένα χρηματικό ποσό από το κλικ αυτό.

Με απλά λόγια, ο αγώνας που δίνει κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας είναι να αποκτήσει επισκεψιμότητα και όσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχει η ιστοσελίδα, τόσο περισσότερα είναι τα έσοδα της ιστοσελίδας από τις διαφημίσεις που φιλοξενούνται σε αυτήν. Οι τρεις λοιπόν βασικές πηγές εσόδων για την ιστοσελίδα είναι:

  1. Έσοδα από Google Adsense. Για να μάθετε περισσότερα για το Google Adense πατήστε εδώ
  2. Έσοδα από Affiliate Marketing. Για να μαθετε περισσότερα για το Affiliate Marketing πατήστε εδώ
  3. Έσοδα από την τοποθέτηση banner άλλων διαφημιζομένων. Στην περίπτωση αυτή αναφερόμαστε σε εταιρείες που πληρώνουν τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας απλά για να φιλοξενήσει ένα μικρό διαφημιστικό banner ανεξάρτητα εάν θα γίνουν κλικ ή όχι πάνω στο banner αυτό. (Πώληση διαφημιστικού χώρου)

Πως θα δημιουργήσετε μόνοι σας ιστοσελίδα;

Μπορεί να φαντάζει εξ αρχής δύσκολο να δημιουργήσετε μόνοι σας μία ιστοσελίδα, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο καθώς υπάρχουν στο διαδίκτυο χιλιάδες εκπαιδετικά άρθρα και βίντεο που μπορείτε να συμβουλευτείτε για να μάθετε μόνοι σας να δημιουργείτε ιστοσελίδες. Φυσικά βέβαια, θα πρέπει να αφιερώσετε κάποιο χρόνο για αυτό. Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούμε έναν βασικό οδηγό για να δημιουργήσετε μόνοι σας ιστοσελίδα με την πιο διάσημη πλατφόρμα παγκοσμίως, μέσω δηλαδή του WordPress. Στην ιστοσελίδα http://www.buildwebsiteguide.com, θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό για να δημιουργήσετε μόνοι σας μία ιστοσελίδα με WordPress. Η πλατφόρμα αυτή προτείνεται ανεπιφύλακτα για να χτίσετε την ιστοσελίδα σας καθώς σας προσφέρει πάρα πολλές επιλογές

Για να δημιουργήσετε λοιπόν ιστοσελίδα με σκοπό να αποκτήσετε έσοδα από διαφημίσεις, τότε συνίσταται να ακολουθήσετε και τον οδηγό 7 βημάτων που φιλοξενούμε δωρεάν στην ιστοσελίδα μας. Θα τον βρείτε εδώ. Εκεί θα δείτε πως ξεκινάμε από το μηδέν να δημιουργούμε την ιστοσελίδα μας, μέχρι και τι θα πρέπει να κάνουμε για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας ώστε να είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης και να εξασφαλιστεί δωρεάν επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing)

Εάν η ιστοσελίδα που θα δημιουργήσετε παρέχει κάτι το καινοτομικό στο ελληνικό internet και πιστεύετε πως έρχεται να καλύψει μια υπάρχουσα ανάγκη, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα έσοδα από την ιστοσελίδα σας να σας εξασφαλίσουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα μετά από κάποιο χρονικο διάστημα.

Κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, πιθανόν να χρειαστείτε και κάποιον να γράψει άρθρα για την ιστοσελίδα σας είτε να σας δημιουργήσει κάποια designs. Φυσικά θα θέλετε όλα αυτά να τα βρείτε σε χαμηλές τιμές. Τέτοιου είδους λοιπόν υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε στο καλύτερο ελληνικό site στο είδος του. Πλοηγηθείτε στο www.microdeals.gr και θα βρείτε υπηρεσίες σε πολύ καλές τιμές που θα σας φανούν χρήσιμες κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας.

Απαραίτητα προσόντα

  • Μικρή online εκπαίδευση πάνω στο χειρισμό της πλατφόρμας
  • Ικανότητα εισαγωγής περιεχομένου στην ιστοσελίδα (αρθρογραφία, εντοπισμός και εισαγωγή media κτλ)
  • Γνώσεις SEO
  • Δημιουργικές και σχεδιαστικές ικανότητες